UUDISED

2023 aastalõpu võistluste kokkuvõtted

2023. aasta detsembris toimus meie klubi ujujate jaoks kaks tähtsat võistlust: Laste Karika finaal ja Eesti lühiraja meistrivõistlused, kus selgitati välja eesti noorte ja juuniorite meistrid. 

Laste Karika finaal leidis aset 9. detsembril, koduses Sõle ujulas. Orca noorujujaid oli võistlustules seekord 15 ning kokku ujuti 21 isiklikku rekordit. 
Muljetavaldada võistluse tegi Hanna Toompere (2013. sa), kui ujus finaalis 6 ala, millest kahel jõudis ta ka poodiumile - 50m liblikaujumises (2. koht) ja 50m rinnuliujumises (3. koht). 
Taigo Uustalu (2012. sa) saavutas teise koha tulises 50m rinnuliujumise finaalis. 
Tublid ujumised tegid ka Rebeka Toompere, kes ujus välja kaks neljandat kohta 2015. sünniaasta tüdrukute seas: 50m vabaltujumises ja 50m seliliujumises.
Klubi eest võistlesid finaalis veel Hanna Ellamaa, Marleen Hanniotti, Marit Laasik, Lenna Loik, Mari Mirjam Mänd, Maria Stepukova, Jesse Ellart Kendra, Joonas Jõgisoo, Henri Viilep, Herman Ellamaa, Gustav Ehasalu ja Ricco Kräkel.

Eesti lühiraja meistrivõistlused toimusid 20.-22. detsember Kohtla-Järvel. Klubi esindasid 18 Orca ujujat ning tippvorm ajastati uskumatult täpselt - kokku ujuti 56 isiklikku rekordit ja välja teeniti rekordiliselt 15 medalit! 
Noorte vanuseklassis jõudsid poodiumile Inessa Sorokin, Jüri Robin Tiidus ja Martin Nõmm. Inessa saavutas teised kohad 50m liblikaujumises ja vabaltujumises, kolmandad kohad ujus ta välja 100 ning 200 meetri vabaltujumises. 
Jüri Robin ujus ennast teisele kohale 100m rinnuliujumises ja kolmandale kohale 50m ning 200m rinnuliujumises. 
Martin Nõmm võitis enda esimese medali noorte vanuseklassis 100m selilis, saavutades kolmanda koha.
Juunioride vanuseklassis võideti kolm medalit: 2. koht 4x50 kombineeritud teateujumises (Mathias Käär, Jarko Miller, Kertu Kann ja Johanna Sepp).
Samuti saavutasid Mathias Käär 100m selili ja Hans Herman Männik 200m seliliujumises kolmandad kohad. Klubi kapteni Mathiase jaoks oli tegemist esimese individuaalse medaliga juunioride vanuseklassis.
Absoluut vanuseklassis jõuti poodiumile neljal korral. Klubi parimad tulemused ujus Evalotta Victoria Aabrams saavutades teise koha väärilised tulemused 400m ja 800m vabaltujumises, Lisaks sellele pälvis ta kolmanda koha 200m vabaltujumises. 
Orca parim nais-seliliujuja Kertu Kann saavutas kolmanda koha 200m selilis. Klubi eest võistlesid veel Emil Herman Antero Halttunen, Morten Hein, Jakob Mathias Lindma, Grete Hallikivi, Erika Kuldkepp, Laura Leben, Marta Leo, Lenna Marii Pruunlep ja Mia-Laurel Rohtoja.

 

Palju õnne treeneritele ja ujujatele!